Charity

In Nederland leven we in een wereld van luxe en comfort. Voor ons als Nederlanders is dat een wereld die gewoon is, we weten niet beter. Via het nieuws worden we bewust gemaakt van de verschrikkingen in de wereld maar is het gelukkig een “ver van onze bedshow”. Oorlogen komen steeds dichterbij en natuurrampen verwoesten gemeenschappen en gezinnen. Armoede is iets waar elk land mee te maken krijgt. De armoedegrens is in elk land verschillend, gelukkig is ook dat in Nederland maar relatief, Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. 

Ik ben zeer gelukkig getrouwd met Leticia, een fantastische vrouw van Braziliaanse afkomst. Zij is iemand die zich altijd inzet voor mensen die het niet zo makkelijk hebben, zo stort ze af en toe wat geld naar een instelling in Brazilië die zich inzetten voor de mensen in zware armoede. Een gezin kan dan van dat geld een hele maand eten kopen. Eens in de 2 jaar bezoeken we mijn schoonouders en familie in Fortaleza Brazilië, gelukkig heeft haar vader en moeder een meer dan modaal inkomen. Toch wordt je daar geconfronteerd met de armoede in het land, hele gezinnen leven op straat en kinderen bedelen om eten of geld. Ik heb van haar geleerd dat geld niet heel belangrijk is, rijkdom zit in familie en gezondheid.

Zo ben ik op het idee gekomen om de mensen in armoede in Fortaleza, de stad van mijn schoonfamilie, waar mogelijk bij te staan. Van iedere klant die ik begeleid gaat er een bedrag van € 50,00 naar Seja Luz een stichting in Fortaleza die zich inzet voor de arme mensen. Op mijn social media kanalen zal ik af en toe wat aandacht besteden aan deze stichting en ik zal zelf deze stichting bezoeken wanneer ik weer naar Fortaleza ga. Bent u nieuwsgierig naar Seja Luz? Breng een bezoekje op hun social media kanalen als https://www.facebook.com/sejaluzfortaleza/ of https://www.instagram.com/sejaluzfortaleza/.


Inspiratie Inspiratie Inspiratie