Werkbladruimte te kort?

Veel mensen komen werkbladruimte te kort en weten daar, gezien de beperkte ruimte, niet altijd een oplossing voor.

Werkbladruimte zit niet altijd in de lengte, maar juist vaak in de diepte van het werkblad. heb je een hoekkeuken, of een keuken recht tegen de wand? Dan kan je ook hier, net als bij een eiland, werken met een dieper blad. De diepte schat ik in op basis van de lengte van mijn klanten, dit is meestal rond de 75 - 80 cm. 

Als je bijvoorbeeld ruimte te kort komt op de kookplaat, dan wil je je pan iets naar achter schuiven. Dat kan dan niet omdat de pan dan tegen de achterwand komt. Wanneer je dus kiest voor een dieper werkblad, heb je dat probleem niet meer. Staat de koffieautomaat op het werkblad, dan kan je bij een dieper blad de kopjes er gewoon voor zetten in plaats van de ruimte ernaast te moeten gebruiken. Gebruik je een snijplank, dan kan je deze na gebruik naar achter schuiven en kan je iets anders voorbereiden. Of als je klaar bent met je salade, dan hoef je deze niet te "verzetten", gebruik de diepte van je blad en je kan verder met iets anders voor bereiden. 

Bijkomende voordelen is dat je dan ook de leidingingen niet in de muur hoeft te frezen, deze kunnen in dat geval gewoon op de wand worden bevestigd. Wil je echt de maximale ruimte benutten? Je kan er dan ook voor kiezen om diepere kasten te nemen, zo heb je veel meer opbergruimte. 

En zo zijn er nog tal van nuttige tips! 06 - 51 52 50 06

Terug naar overzicht